Κατασκευαστής-Σχεδιαστής: Egomion

Χειροποίητο σαπούνι παρθένου ελαιολάδου κλασσικό

Κατηγορία:
Υλικό: Σαπούνι

Χρώμα:

Κωδικός Προϊόντος: ASVOO0001

Χεροποίητο σαπούνι παρθένου ελαιολάδου γενικής χρήσης. 100% φυσικό και χειροποίητο αυτό προϊόν με κύριο συστατικό το παρθένο ελαιόλαδο, εμπλουτισμένο με έλαιο καρύδας και φοινικέλαιο. Το παρθένο ελαιόλαδο προσφέρει ενυδάτωση, βαθύ καθαρισμό, απαλότητα και ελαστικότητα.
Συστατικά: Παρθένο ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας, φοινικέλαιο, νερό, σόδα (NaOH), άρωμα.
100% οικολογικό και βιοδιασπώμενο. Ψυχρής μεθόδου. Φυσική ωρίμανση 2 μηνών.
Βάρος: 115 – 125 γρ.

Κύριο συστατικό των σαπουνιών Atofio είναι το παρθένο ελαιόλαδο. Η χειροποίητη παραγωγική υους διαδικασία γίνεται με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης. Τα συγκεκριμένα σαπούνια έχουν παραχθεί με πιστοποιημένα έλαια όπως παρθέο ελαιόλαδο, καρυδέλαιο και φοινικέλαιο καθώς η σαπωνοποίησή τους γίνεται με φυσικό τρόπο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η φυσική ωρίμανσή τους διαρκεί 2 μήνες. Συγκρατεί όλη του την φυσική γλυκερίνη που παράγεται από το ελαιόλαδο κατά την σαπωνοποίησή του.
Η ψυχρή μέθοδος σαπωνοποίησης συνίσταται στο να παραχθεί σαπούνι χωρίς να βράσουν τα έλαια και να χάσουν τις ιδιότητές τους. Κατά την ανάμειξη των υλικών η θερμοκρασία των ελαίων παραμένει χαμηλή, διαφυλλάσοντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Κατά την ψυχρή μέθοδο, η γλυκερίνη που παράγεται από το ελαιόλαδο, παραμένει μέσα στο σαπούνι. Η διαδικασία επιτυγχάνεται με την αργή ανάδευση των υλικών. Για το πρώτο στάδιο ωρίμανσης απαιτούνται 24 ώρες και αφότου στερεοποιηθεί απαιτώνται 2 μήνες για την ολοκλήρωση της φυσικής ωρήμανσής του.

Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.

Ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο είναι το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς (Olea europea). Το παρθένο ελαιόλαδο παράγεται με μηχανική επεξεργασία του ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία. Είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά, αντιοξειδωτικές ουσίες κλπ. Οι ελιές συλλέγονται με τα χέρια ή με τίναγμα του δένδρου με ραβδισμό ή με μηχανήματα. Μετά τη συλλογή ο καρπός μεταφέρεται το συντομότερο στο ελαιοτριβείο (ή αλλιώς ελαιουργείο, κοινώς λιοτρίβι, “λουτριβιό” ή φάμπρικα) ώστε να αποφευχθεί η ζύμωση και η ανάπτυξη μούχλας που υποβαθμίζει την ποιότητα του ελαιολάδου. Στα ελαιουργεία η επεξεργασία αρχίζει με το ζύγισμα, τον διαχωρισμό και το πλύσιμο των ελιών. Οι ελιές, που έχουν τοποθετηθεί σε τελάρα ή σάκκους, μεταφέρονται με αναβατόρια σε μια μεγάλη λεκάνη η οποία βρίσκεται σε ένα ύψωμα του ελαιουργείου. Από εκεί πέφτουν με χοανοειδείς αγωγούς σε θραυστήρες ή μυλόλιθους. Ακολουθεί η μάλαξη του πολτού της ελιάς, με ανάδευση επί μισή ή μία ώρα σε συσκευές που λέγονται “μαλακτήρες”. Εκεί μπορεί να γίνεται και θέρμανση της ελαιόμαζας για να βελτιωθεί η απόδοση σε λάδι. Για καλής ποιότητας ελαιόλαδο η μάλαξη γίνεται “εν ψυχρώ”, δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: Βικιπαίδεια

Προτεινόμενα προϊόντα