Κατασκευαστής-Σχεδιαστής: Egomion

Σουβέρ με μοτίβο “Τριήρης”, μπλέ

Υλικό: Ρητίνη

Χρώμα: Μπλέ-Άσπρο

Κωδικός Προϊόντος: ECOR0033

Σουβέρ ρητίνης με μοτίβο “Τριήρης”. Με όψη λευκού γρανίτη και πάτο από λαστιχοφελλό.

Τα σουβέρ της Egomion θα δώσουν άποψη στο σερβίρισμά σας συνδυάζοντας χρηστικότητα και χαρακτήρα!Προστατεύουν το τραπέζι και άλλες επιφάνειες από φθορές που μπορεί να προκαλέσουν τα ζεστά και κρύα ροφήματα.
Διατίθεται σε σετ των δύο, των τεσσάρων και των έξι τεμαχίων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.

Τιήρης

Η τριήρης ήταν αρχαίο κωπήλατο πολεμικό πλοίο με τρεις σειρές κωπηλατών, το οποίο, πλήρως επανδρωμένο, μπορούσε να πλεύσει σε πρωτοφανή, για τα δεδομένα της εποχής ταχύτητα και έλκει την προέλευσή του από την Κόρινθο. Πρόκειται για εξέλιξη της διήρους, η οποία κυριαρχούσε, ήδη, στη Μεσόγειο Θάλασσα, με ιδιαίτερη χρήση από τους αρχαίους Έλληνες, τους Φοίνικες και, αργότερα, τους Ρωμαίους και προέλευση, πιθανώς, φοινικική. Ο όρος «διήρης» έπαψε να χρησιμοποιείται από τη Ρωμαϊκή περίοδο και μετά, έχοντας, πλέον, αντικατασταθεί από τον όρο «πεντηκόντορος».

Η τριήρης πήρε το όνομά της από τις τρεις σειρές κουπιών (αρχ. ελλ.: κωπίον/ ερέτης: κωπηλάτης/ Ερέτρια: η πόλη των κωπηλατών/ τρι-ήρης: τρεις σειρές κωπίων), με έναν κωπηλάτη ανά κουπί, όπως άρχισε να κατασκευάζεται, χαρακτηριστικό που ίσχυε καθολικά στους στόλους της αρχαϊκής, κλασικής και ελληνιστικής περιόδου. Η χρήση της τριήρους, σύντομα, επεκτάθηκε και σε ναυτικές δυνάμεις της Μεσογείου, πέραν των ελληνικών, αλλά αυτές υιοθέτησαν και παραλλαγές με δίκροτες τριήρεις, δηλαδή, με δυο καταστρώματα και δύο κωπηλάτες ανά κουπί στο πάνω κατάστρωμα, καθώς και μονόκροτες, δηλαδή, με ένα κατάστρωμα και τρεις κωπηλάτες ανά κουπί.

Προτεινόμενα προϊόντα